2015, it´s a wrap.

2015 går alldeles snart att lägga till handlingarna och det är på sin plats med en liten årssammanfattning. 2014 sammanfattade jag som det kanske bästa året i vuxen ålder och som sådant per definition svårt att så att säga slå men 2015 tycker jag likväl har varit ett gott år. Inför i år hade jag några mål/tankar som jag tänkte kunde vara goda morötter inför motion och träning och jag konstaterar att jag uppfyllt 3 av 5, de 2 jag inte fyllt har helt enkelt blivit av. Det ena ouppfyllda är att jag tänkte cykla minst 10 mil under en sväng, det blev aldrig så, den längsta turen var drygt 7 mil så det får jag försöka mig på under 2016 istället. Likaså tanken att cykla upp överst på Ralberget och upp på Högland, där är det nog mer att jag inte tagit mig tid att göra just den svängen, samma sak där, får se till att göra det under nästa år. De 3 mål jag uppfyllt, springa 1 mil, göra minst 1 chin(s) och bänkpressa min egen vikt, gör att jag vill ta mig en funderare att sätta upp några mål att ta sikte på inför 2016. Annars är det ur hälso- och träningssynpunkt oerhört roligt att konstatera att jag under 2015 ordentligt för första gången på många år kunnat springa och med det t.ex regelbundet kunnat spela innebandy vilket jag funnit fantastiskt kul! Har under hösten/vintern faktiskt tränat några gånger med Vindelns IF Innebandy utan annan tanke egentligen än att det är kul och också nyttig träning. Lite komiskt egentligen att i regel vara klart äldst på dessa träningar men det bjuder jag på, ha ha. Det stora för mig vad det gäller 2015 och träning (etc.) var ju annars såklart Lidingöloppet som jag i alla fall genomförde och tog mig i mål i. Innan det hade jag sprungit 27 mil och med loppet och lite kutning efter det så landar det på i runda slängar 32 mils löpning under året. Inget annat år i mitt liv kommer ju ens i närheten av sådana distanser så det är jag såklart mycket nöjd med så här efteråt och jag måste där försöka tänka med perspektiv. För två år sedan sprang jag inte ens 500 meter så det gör kanske inget att det tar lite tid att bygga upp en riktigt ordentlig grundfysik, nåt annat resonemang går det ju inte föra runt det. Alltså det är ju klart att jag vill satsa på att bli så bra tränad jag kan, simple as that. Jag har ju redan berättat att jag är anmäld till Lidingöloppet 2016 så det är ju sas det stora målet med 2016 års träning och jag ser faktiskt mycket fram emot att ge mig schyssta förutsättningar att göra ett bättre lopp framåt hösten än senast. Har t.ex gjort ett par kortare intervallpass där jag använt löpbandets funktion av lutning, blir ordentligt andfådd iaf och det borde ju vara bättre än ingenting tänker jag. Alltså jag försöker sas starta upp träningen inför nästa års Lidingölopp och jag försöker ju också lära mig hela tiden, vad som tar bäst av ens ansträngningar och hur jag tränar bäst osv. och där ger ju detta års lärdomar förhoppningsvis god hjälp 2016. 
 
Cykling fick stå tillbaka för löpning under året men jag skrapade ihop ca 40 mil iaf och cyklingen är både rolig och ett gott komplement till löpträningen. Cykling är också mer av upplevelse än löpning och jag ser fram emot ett antal trevliga mil i Guds vackra natur under 2016. 
 
Fyllt 40 har jag gjort under året.
 
Talböcker är bra grejer, det har jag sagt många gånger förut, och jag har under 2015 snöat in på Lee Child vilket ju är perfekt om man gillar antalet böcker en författare skrivit. Är as we speak inne på 11:e boken han skrivit och då har jag ungefär lika många kvar om jag fattat det rätt så det kommer nog räcka för 2016:s diverse tränings- och motionsturer. 
 
Det absolut största för oss som familj som 2015 gett oss är att det blivit klart att vi under 2016 ska flytta. Så det är helt givet att det är det kommande årets största händelse och projekt. Ser fram emot det och samtidigt någonting som ger vemod när jag tänker på det. Har såklart anlending att i inlägg framöver återkomma till detta, hur tankarna runt allt och livet går. 
 
Julen förflöt trevligt och smakade gott om än såklart i små portioner. Nog så bra egentligen, tidigare år har ju ätandet varit nästan så man föraktat sig själv, jag har inte så sällan ätit på ren vilja fast jag varit mätt. Osunt sa Bill, jomenvisst sa Bull. Det jag dock kan sakna är julmust då jag inte riktigt fixar kolsyra, Zeunerts är bland det godaste man kan dricka, tur det finns Zoegas julkaffe istället. Trevligt på juldagen btw att fara en sväng med svåger och dotter på gymmet, även om kosten innan och således uppladdningen inte var den bästa, ha ha.
 
Sköt 2 älgar under hösten (under samma dag), gott så.
 
Haft stor nytta av mitt busskort under 2015 och busskörning har blivit min huvudsyssla bredvid pastorsjobbet och som jag skrivit flertalet gånger förut, jag tycker det är väldigt roligt att köra buss. Med lite flyt blir det en supporterklubbskörning redan nu till veckan, ingen övernattning men iaf.
 
Avslutar med lite bilder från året, typ.
 
Vindeln bara häromdagen, bilden talar för sig själv.
 
Börjat lira innebandy i någon slags regelbundehet under 2015, väldigt roligt.
 
Kört buss till och besökt Åre, bra grejer.
 
Klart det ska ätas tårta när man bastar 40.
 
Altanen, den kommer jag sakna.
 
Magiskt vacker fiskekväll, Umeälven den 16 augusti.
 
Lidingöloppet, sista helgen i september.
 
En av två, 10 okt.
 
 
Agerade stjärngosse på Lucia, många år sen senast.
 
Vikarierade också som tomte, försöker få julen lite mer metal när jag liks håller på.
 
Spira i toppen på granen, alltid.
 
I lurarna under dagens gymbesök, ny bekantskap jag snublat över: Ascendia – The Lion and the Jester