Long time

 
Verkligt länge sen jag skrev här. Det har helt enkelt inte blivit av.
Pandemin suger verkligen stenhårt, suger must ur märg och ben men det verkar ju till slut som att det finns något slags ljus långt borta i tunneln.
 
Tomas Sjödin sa något klokt när han beskrev pandemin som en själslig pyspunka, ett långsamt läckage där det kanske till slut inte finns luft/bränsle/energi/kraft/whatever kvar. Våren som har kommit verkar i motsatt riktning i alla fall vilket jag är tacksam för.
 
Vintern har för mig känts seg på flertalet sätt. Det har liksom blivit mindre av allt inkl träning och motion. I församlingen har vi inte kunnat ha samlingar gemensamt på samma sätt, såklart, och det saknar jag något enormt. Jag ser fram emot till när det ändras!
 
Det jag kunnat göra som jag velat är att jaga vilket jag gjort mer än någonsin i mitt liv. Det har varit mitt vattenhål i den upplevda öken tillvaron kan kännas som i övrigt. 2020 sköt jag 16 vildsvin vilket jag är väldigt nöjd med. Det är ingen tävling om att ha skjuta mest innan man dör, för mig är jakt så mycket mer. Dock är det ju kul när det lyckas och att smyga på vildsvin är oerhört roligt, det hjälps inte. Den tid som vi är inne i nu och några månader framåt är den bästa på den fronten så denna sommar hoppas jag ju på liknande utdelning som ifjol. I år har jag hittills skjutit ett, en galt.
 
Men det är som sagt något med upplevelsen att vara ute i naturen som är som en lisa för kropp och själ. För mig finns det få saker som ens kommer i närheten av den tillfredställelse det ger att få känna det man känner när man ränner omkring på åkrar och gärden. Jag lyssnar i regel också på poddar när jag är ute och jagar, funkar bra att kombinera tycker jag så man får sig så att säga något till livs den vägen också. Många bra predikningar har det blivit och, som det intresse jag har av idrott, också sportpoddar där When We Where Kings måste nämnas, den är helt suverän.
 
Gymmade för första gången på länge igår, gott så. Tänker komma igång igen med det för det hjälps inte, man mår bra på både in- och utsida när man tränar. Jag har gjort mig 6 mil cykel eller något sånt också, det torde bli mer av det framöver också.
 
(null)
Allt har inte varit dåligt sista året, utflykter med en älskad familj är alltid bra, pandemi eller ej. Detta är 14 februari 2021.
 
Det sämsta med 2021.
Min hustrus pappa, min svärfar och min barns farfar avled 23/2, vila i frid.