Snart helg

För ett par dagar sen ringde ett bussbolag från Bjurholm och undrade om jag kunde kör åt dom ett par dagar, svar: jakande. Linjen det gäller utgår från Örträsk som endast är i runda slängar 4 mil (plus nån km) så det passar fint. Kul att köra ytterligare bussar och denna är riktigt fin vilket Setra i regel är, tysk kvalité. Då man får över en hel del tid mellan körningarna så passade jag på igår att springa en sväng och idag besöka ett gym på Hotell Lappland. Känns bra att kunna utnyttja tiden till lite vettiga grejer då det fort blir att man sas sölar bort den i onödan annars. Lunch/fika intas efter det som sig bör på Götas, det är ju ändå snart helg. Den linje jag kör rör sig (återigen) lite i min uppväxts hemtrakter, vilket ju Lycksele kommun som helhet gör more or less, och det känns ju i sanning roligt att köra runt i den kommun som var min hemkommun mellan 1-18 års ålder. Inte utan att man ändå funderar på hur saker blivit, hur de var och hur det kommer att bli. Jag har bott i Västerbottens inland det mesta av mitt liv och det är klart det förändrats, vilket ju tillvaron gör, men all förändring är samtidigt inte bra förändring. Detta inte sagt i nostalgi och sentimentalitet, bara en reflektion och ett konstaterande. Roligt i alla fall att det finns behov av busslinjer genom div byar och jag är glad att jag om än för nån dag eller två får skjutsa barn (och andra) till skolan.
 
Lite bilder som dokumenterar det jag plitat ner:

 

I övrigt tycker jag våren kunde öka, känns som den tar lång tid på sig att komma igång riktigt ordentligt, jag vill så gärna komma igång med att cykla efter de skogsvägar jag uppskattat så mycket de senaste åren. Så länge det är minusgrader på nätterna tar det ju tid innan all snö försvinner men å andra sidan torde det gå snabbt det blir grönt när väl värmen kommer. Som sagt, för min del fick den gärna göra sin entré, vårvärmen alltså, tämligen omgående. 
 
Vårat hus finns ute till försäljning på Hemnet och andra liknande sidor. Vår bön och förhoppning är att försäljning ska gå snabbt och smidigt. Länk.