Time flies

Tiden går och vi med den.
Vi har nu bott i Värmland och Kristinehamn i 1 år. Ett år med uppenbarligen mycket nytt men jag ångrar ingenting, vi upplevde Gud i att vi skulle flytta och den kallelsen är det som driver oss och mig att göra det vi gör.
 
Vi har varit på semester i Västerbotten, riktigt trevligt! Några olika orter att sova i och en massa människor att träffa. Anser att vi var ganska effektiva med tiden och väl hemma i vårt hus igen så är det egentligen inget konkret jag tycker att vi så att säga missade. 
 
Vi sov bland annat några nätter i Sörfors, en liten by utanför Vindeln, i det som var min mormor och morfars hem och det ställe där min mamma växte upp. Jag har inte sovit där sen 80-talet och det var roligt, rofyllt och känslosamt på flera olika sätt. Jag har ju logiskt nog en del minnen därifrån och ännu mer minns jag ju de människor som inte längre finns ibland oss. Jag känner sorg inför minnet av min mormor som dog i höstas och jag kan med sorg se tillbaka till mitt livs svartaste minne, min mammas frånfälle 1986. Ännu mer gläds jag dock över det som är plus i mitt liv för plussidan är klart större tycker jag. Det arv mina förfäder/förmödrar lämnar etfer sig är inte värdesaker i form av prylar, värdesaker och byggnader i första hand utan ett arv som är evigt och som sådant mycket mera värt. Att jag har fått lära känna den Gud som min mormor och morfar och även min farmor och farfar kände är jag så enormt tacksam för att det går nog inte förklara. Att få gå omkring i ett gammalt hem och liksom insupa historien är något jag kommer minnas länge. Väldigt mycket är sig likt där och jag var bara tvungen att göra några saker som jag gjorde som barn och några saker jag gjorde under de 9 år vi bodde i Vindelns kommun.
 
Några bilder får förklara vad jag menar.
 
Lapplandsveckan, kyligt väder men den ljusa norrlandskvällen värmde.
 
Bjuröklubb med bl.a svärfar, svägersta och ingift svåger. De senare hälsade tidigare i försomras på oss i Kristinehamn, trevligt!
 
Så mycket minnen!
 
Några stekta småabborrar metade samma morgon i Lillsjön är frukost så god som någon.
 
Fiske med goda vänner på Umeälven där vyn är större än fångsten.
 
En skogssväng där bl.a Högland passerades bjöd på vacker vy och 3 älgar.
 
Vad det gäller motion/träning så blev det 3 gymbesök under semestern, bättre än inget tränat alls antar jag.
 
Före Lappis var jag på Nyhem midsommarveckan, mycket skulle nog kunna sägas om det men jag nöjer mig med att konstatera att jag tycker det var trevligt och bra. Första gången jag satte min fot där och jag lyckades bl.a få vara med om föreståndarvinst mot medarbetarna i fotboll, Lewi Pethrus pokal bärgades via en 3-2-seger, gott så. Joggade också Sport For Life-loppet de har där också dagen innan, kuperad och tuff bana = bra träning.
 
Vinna är roligare än förlora, det hjälps inte.
 
I lurarna: Har lyssnat på Jens Lapidus Top Dogg och jag konstaterar att de 3 böckerna han skrivit i den här serien är riktigt bra, gillar dom skarpt.