Säsongspremiär #2

2013, 14 april.
2014, 1 april.
2015, 22 april.
Och, 2016, 31 mars.
Vi pratar alltså säsongspremiärer på cykel de senaste åren.
 
Jag gjorde alltså cykelpremiär ikväll, drygt 1,5 mil fick det bli och det var kul trots att det kändes lite kallt. Kollade inte utetemp så noga innan jag for men när jag kom hem var det 0-gradigt så jag får se till att sköta utomhusträning mera på dagen tills det blir varmare. Solen värmer ju faktiskt när den är framme så det får man ju försöka se till att utnyttja tills det blivit luftvarmt också. Inte så öm i bakdelsskinnet som jag vill minnas att jag kunde bli första turerna tidigare år. Cykel handlar lika mycket om upplevelse som träning men benen får sig ju gärna en duvning om man ids ta i så det får jag se till att göra, tog i hyfsat ikväll tycker jag. Kan inte riktigt jämföra med tidigare år vad det gäller tid, främst beroende på att jag ifjol skaffade pedaler och skor som gör utväxlingen annorlunda och som gör att man helt enkelt blir snabbare. Ser i alla fall fram emot tills när skogsvägar tinat upp, det är de jag verkligen uppskattat de senaste åren och det är nåt jag kommer sakna när vi flyttar härifrån. Givetvis finns det nya turer och rutter att upptäcka dit vi kommer, det jag menar är att det är de jag främst jag kommer minnas angående min viktnedgång. 2014 opererade jag mig och det var följaktligen den våren och sommaren jag främst rasade i vikt och då var nästan all min motion och träning på cykel. De lite olika rundor jag haft under min cykling i Granö vill jag givetvis hinna avverka i alla fall en eller ett par gånger styck och jag misstänker att det kanske kan bli lite känslosamt faktiskt. Hur som helst, i morgon är det 1 april och då börjar i min mening den första vårmånaden, det känns i sanning trevligt! Minns inte riktigt när t.ex isen rev ifjol (och tidigare år) men när det i en förmodad rätt snar framtid blir plusgrader dygnet runt, då brukar det gå ganska snabbt.
 
Under avdelingen: Skydda en protes.
 
Jag kallar den: Cykelsko på altan.
 
Kör buss ett par dagar för byns åkare, trevligt och det ger också lite tid 'mittadan' som med fördel kan användas till t.ex fysisk aktivitet eller något annat vettigt.
 
I lurarna: Valet är lika givet som bra, Pagan´s Mind - God´s Equation. Bandet och albumet som är min cyklings soundtrack mer än något annat.