Billös

Är sen två veckor utan bil. I Granö hade det varit besvärligt på gränsen till fullständigt ohållbart men det funkar hjälpligt även om det såklart är lite bökigt. Vi har egentligen två bilar men den ena står avställd och ska i dagarna avyttras. Gamla trotjänaren har jag varken ordentliga kunskaper att kunna laga och än mindre har jag någon vettig stans att hålla hus för några reperationer så det får vara. Bilen är gammal och vi behöver egentligen inte två bilar i Kristinehamn. Vårt huvudsakliga fordon står på verkstad i Karlskoga efter att ha slutat fungera i samband med en vildsvinsjakt utanför Örebro. Det är f.ö lite frustrerande att det ska vara så svårt att få skjuta sig ett vildsvin, har varit ute ett antal gånger men trägen vinner kanske, skulle vara för vansinnigt roligt att skjuta ett för mig nytt vilt.
 
(null)
Vinterfeeling söndag. Lite trist bara den håller på försvinna måndag.
 
Dock har det sina fördelar med att behöva gå dit man ska för det innebär motion på köpet och i och med att det i mig finns ett litet intresse för statistik har jag försökt hålla reda hur jag rört mig. Det är intressant för det blir mer än man kanske tror. Förrförra veckan gick jag nästan 6 mil och förra drygt 5 mil, känns bra. Det har också sammanfallit med det att jag insett att jag ökat lite i vikt, något som i sig själv inte är så jätteförvånande då det följer mönstret hos många opererade. Alltså förr eller senare kommer man till punkten där man verkligen behöver ha disciplin och inse att man behöver ha koll på kostintag och träning för det går inte lika lätt som året efter operationen. Jag har i alla fall få ta lite omtag med resultat att jag gått ner 2 kg på 2 veckor vilket känns bra, 11 mils promenerande gör uppenbarligen sitt till. Jag väger ungefär 89 kg as we speak och jag tänker att kring 85 skulle kännas acceptabelt så det får bli dit jag siktar. Jag har inte alls styrketränat senaste halvåret som tidigare så 3 gymbesök veckan som gick känns bra, vill ju inte helt sas behöva börja om vad det gäller muskler och styrka.
Det är ju dock kosten som är viktigast och jag snubblade över tipset om ett app som heter Lifesum och det blir genast både roligare och enklare att ha koll på vad man äter och hur man bör äta. 
 
(null)
Under locket kokade palten till sig, bjudmat så god som någon.
 
Innebandyn rullar på men jag tycker inte det gått så jättebra för mig personligen, roligare då att vi som lag vunnit en del matcher på slutet även om nu allra senast var oerhört surt med kvittering för motståndarlaget med 1(!) sekund kvar av matchen. Men som sagt, jag tycker att jag själv mer eller mindre varit helt kass och jag väljer att se det som en sophmore slump eller nåt ditåt, bara borra ner skallen och köra på så lossnar det förhoppningsvis. 
 
Veden man krånglade med både i år och i fjol känns väldigt bra att kunna elda med nu. Bara att hämta i vedskjulet. Vi eldar varje dag och jag skulle tro att det vi har staplat och klart med lätthet kommer räcka över nästa vinter också.
 
(null)
Oavsett hur många kilowatt man nu ev. sparar, det är trivsel när det brinner i kaminen.
 
I lurarna: En för mig ny författare, Malin Persson Giolito, och det jag lyssnat på hittills tycker jag är lyssningsvärt.