Thanksgiving

Igår firades Thanksgiving i USA och jag tycker det är en vacker tanke, att ta åtminstone en dag per år och fundera på vad man är (eller kanske borde vara) tacksam över. I vårat land tycker jag det är väldigt väldigt mycket! Med det sagt så finns det nog ingenting som fungerar så bra att det inte går att göra i alla fall lite bättre men, i ett internationellt perspektiv så har vi det, som sagt, ofantligt bra. Det slog mig faktiskt när jag lyssnade på radions nyheter i taxin för några veckor sen. Det var i mina öron ganska triviala nyheter som bl.a handlade om elbilar och uttrar. Istället för att irritera mig på att man inte rapporterade om viktigare saker så bestämde jag mig för att vara tacksam för att jag bor i ett land där det kan vara nyheter. Inga halshuggningar, eller sprängdåd i våran huvudstad, inga människor som fördrivs från sina hem och tvingas fly hals över huvud för att de tycker eller tror fel saker. Inga jordbävningar som kräver mängder med dödsoffer, inte heller någon svältkatastrof etc etc. Ja ni fattar säkert, jag lyssnar gärna på nyheter om uttrar om det faktiskt är så att det inte har hänt något allvarligt i övrigt så att säga. Det är (som sagt) något att vara tacksam över. Vidare är jag väldigt tacksam för min familj, en otrolig nåd och ynnest att få leva med den fru och de barn jag har. Att få äga ett hus där jag trivs att bo, att få arbeta med intressanta och stimulerande saker och att få ha en fritid där det finns utrymme att göra saker jag tycker är roligt. Listan goes on and on, finns väldigt mycket! Mest av allt är jag tacksam över att vara förlåten, att jag har fått bli räddad av Någon som är större än jag själv. Älskad av Någon som visat mig mer kärlek och omsorg än Någon annan. Han gav (och ger) mig tröst när ingen annan kunde (eller kan), Han ger mig mening och sammanhang och utan Honom skulle jag nog vara väldigt vilse faktiskt. Gud är min bästa vän, kan inte säga det på något annat sätt. Han är mycket annat också såklart men att få ha universums skapare och herre som vän, det går över allt annat och är också grunden för allt annat. 
Nedan ett par bilder från dagens arbetsdag i taxin (hade just då inga passagerare) där jag bara var tvungen att stanna och föreviga det vackra, som ofta omger oss utan att vi själva ens behöver anstränga oss.
 
Ps 8:4-5 När jag ser din himmel, dina fingrars verk, månen och stjärnorna som du har skapat, vad är då en människa eftersom du tänker på henne, en människoson eftersom du tar dig an honom?
 
Ps 8:10 HERRE, vår Herre, hur härligt är inte ditt namn över hela jorden!

Har tränat ikväll. Kändes väldigt bra att det vart gjort då det är färskvara och i och med att jag varit och flaxat runt lite senaste dagarna så är det ett antal dagar sen jag senast gjorde något fysiskt. 
 
Busskortstagningen går framåt btw, har klarat de 4 skrivningar/teoretiska moment jag gett mig på (hade jag haft mer tid i onsdags hade jag försökt skriva klart det jag har kvar). Hur som helst, jag har som målsättning att skriva klart veckan som kommer då jag ska tillbaka till Vilhelmina för bl.a genomgång av HLR (om jag fattat det rätt). 
 
I lurarna: En lit´n playlist jag försökt knåpa ihop som jag tänker passar till gym.